Behandling

Barnløse par kan opleve et højere stress niveau, end personer der har fået konstateret en alvorlig dødelig sygdom!

Dette er ret interessant, og beviser også hvor stor en stressfaktor, det er ikke at kunne få børn - en belastning som er hård er for både krop og sjæl.

BEHANDLING


Op mod 20% af danskerne er ufrivilligt barnløse. Idag er det hvert 5.par, der er ufrivilligt barnløse. Meget tyder på, at der i dag er flere ufrivilligt barnløse, end der nogensinde har været. I 2002 kom 6,5% af alle nyfødte børn i Danmark til verden på baggrund af kunstig befrugtning, og tallet er stigende.


Iflg sundhedsdatastyrelsen blev hver 12. baby i 2015 undfanget på baggrund af fertilitetsbehandling.


Dette er der selvfølgelig flere grunde til, og de største grunde er miljøforandringer, den sene alder, over/undervægt og manglende ægløsning, samt stress!


.....Statistisk set har en 20-årig kvinde omkring 34 procent chance for at blive gravid inden for en menstruationscyklus. Når hun bliver omkring de 25 år, er chancen faldet til cirka 24 procent, og når hun fylder 30 falder den til 17 procent.... Kilde DR nyheder.
PCOS, Endometriose & Sædkvalitet:

Er der desværre også mange der lider af. Man kender ikke de faktiske tal, da der er mange kvinder, der lever fint med „sygdommen„ uden at vide de har den. Det er først når ønskebarnet kommer på tale, at de fleste opdager det.


Her er den rette kostvejledning og motion en rigtig vigtig faktor, men kombinerer du dette med akupunktur, øger du dine chancer for graviditet betydeligt.

 


Sædkvalitet: Der er al for lidt fokus på manden i processen. Nyere forskning viser at 20 % af de mænd, der har normalt sædantal og sædmobilitet (iflg WHO), ikke kan befrugte et æg, pga skader i DNA'et. Mange mænd/par går i den tro, at det kun er kvinden, der skal undersøges og i behandling, da den alm sædtest var acceptabel.

Gentest/analyse af sæden:

Mange par, kunne spare "år i fertilitetskarrusellen", hvis man havde vidst, at mandens sæd havde genskader. Selv ved IVF, undersøges der ikke for genskader desværre.

Man kan få lavet en privat undersøgelse af mandens sæd, hvor der undersøges for genskader i cellerne. Alle celler muterer hele livet, og de fleste gange reparerer kroppen det selv igen. Men når der er for mange genskader i DNA'et, skal der gøres en større indsats.

Hvis der findes genskader i sædcellen, er der en løsning/kur for at få det i balance igen.

Med sund kost, motion, begrænset alkohol, ingen sukker, koffein/energidrikke, og absolut ingen cigaretter og snus, kan dette afhjælpe skaderne og 3 mdr efter, vil der være nye friske sædceller med langt større og bedre betingelser end før, som nu har evnerne til at befrugte kvindens æg.

Der udover kan  akupunktur,  der fremmer blodcirkulationen i området, have stor indvirkning på sædkvaliteten også.

Hvis du vil læse mere omkring sæden og de seneste undersøgelser, vil jeg anbefale bogen Supersæd af fertilitetsprofessor Peter Humaidan. Den er let forståelig og giver en god forståelse af mandens sæd.


Over- eller undervægt

12% af den barnløshed, der i dag findes, skyldes høj eller en for

lav vægt. Med den rette kostvejledning og kombinationen med

akupunkturen, kan du få hjælp til at få en stabil vægt, hvilket er vigtig for din frugtbarhed. Østrogen dannes af fedtet i kroppen, og hvis der er for meget fedt, er der for meget østrogen= nedsat frugtbarhed.ÅRSAGER

Der kan være mange forskellige årsager som man kender til, samt ligeså mange man ikke kender til. Men nogle af årsagerne kan være:


PCOS også kaldet polycystisk ovarie syndrom

ENDOMETRIOSIS

LUKKEDE ÆGGELEDER

TYND SLIMHINDE I LIVMODER

ABORT - GENTAGNE

STRESS

OVERDREVEN SPORT

ALDER

MANGLENDE ÆGLØSNING

MANGLENDE ELLER UREGELMÆSSIG MENSTRUATION

NEDSAT SÆDKVALITET

OVERVÆGT/UNDERVÆGT

Vidste du...

at sædkvalitet falder i kategorien ’normal’ ved mindst 1,5 milliliter sæd og 15 millioner sædceller per milliliter. Desuden skal mindst halvdelen være i live. Altså kunne bevæge sig, så de kan nå frem til ægget. Fetilitetschancen falder dog allerede, når koncentrationen kommer under 40-50 millioner sædceller per milliliter.


OG...

...Østrogen dannes af fedtet i kroppen, og hvis der er for meget fedt, er der for meget østrogen= nedsat frugtbarhed...

Har du spørgsmål?

 
 
 
 
 


Bliv gravid nu | Sundhedscenteret Bækkeskovvej 4 |2665 Vallensbæk Strand | info@blivgravidnu.dk | Tlf. 29918876 | Cvr. 25043782